„Kude je taj Niš“


Novi dokumentarno biografski film o  preminulom niškom muzičaru, boemu, Palilulcu Živojinu Isakoviću – Čokalliji je šesti film City produkcije, a upravo ostvarenje „Kude je taj Niš“ će zatvoriti Festival glumačkih ostvarenja u Nišu 30. avgusta 2019.

Teško da život jednog čoveka može da se smesti u dokumentarni film, posebno ako je kroz njega prolazio na tako buran i sadržajan način. Ipak, ova niška legenda biće i na ovaj način sačuvana od zaborava, rečeno je na prijemu u gradskoj kući povodom završetka filma „Kude je taj Niš“, koji ima i svoj podnaslov „Palilulo, pozdravio te Čokalija“.

Detaljnije o filmu >>>

„Moj život je mjuzikl“


„Moj život je mjuzikl“ govori o životu i radu našeg poznatog glumca, Nišliji Desku Stanojeviću. Mjuzikl je upravo žanr zbog koga je Desko otišo put prestonice, a film će prikazati taj most između dva grada, Niša i Beograda i čoveka koji ih spaja.

Niška publika sa oduševljenjem je prihvatila na premijeri poslednje večeri Festivala glumačkih ostvarenja u Nišu 2018. Ovo je peta godina za redom kako filmovi ove produkcije zatvaraju popularne Filmske susrete.

Detaljnije o filmu >>>

„Ceo svet u jednoj dolini“


Film sadrži sekvence snimljene na nišavskom keju, u nekadašnjoj Hipi dolini, Tvrđavi i Narodnom pozorištu, a o svojoj mladosti, odrastanju i druženju u kultnoj niškoj gradskoj ulici govore nekadašnji disk-džokeji Bane Miljković i Miki Lazić, Nenad Cvetković, Dule Opović, Dragan Aranđelović Ara, Vladan Vanja Stanojević i drugi.

Detaljnije o filmu ovde…

„Lutajuća srca – arhiv emocija“


Dokumentarni film “Lutajuća srca- arhiv emocija” je podsećanje na vreme kada su Spomenka Đokić, Miroljub Jovanović i Milan Marković bili u samom vrhu , tada jugoslovenske, pop scene. O tim vremenima u filmu govore oni, ali i mnoge estradne zvezde.

Detaljnije o filmu ovde…

„Stari Niš – Moj Niš“


Filmom o starom Nišu predstavljen je grad iz vremena buđenja nacionalne svesti građana ovog dela Srbije. Film obiluje istorijskim podacima ali i na interesantan način prikazuje duh starog Niša, niški arhaični govor, ljude, običaje, tradiciju, arhitekturu. Prikazan je Niš koji je bio satkan od kaldrme i uvijenih sokaka, zidova, od kapija i bašti, ali i od malih dućana, kafana i meraklija.

Detaljnije o filmu ovde…

„Moj City – Moj Niš“


U filmu je predstavljen Niš, sa svim kulturnim i istorijskim lokalitetima i znamenitostima, kao i prirodne lepote koje ga okružuju. Nije zanemaren ni urbani, savremeni pravac, kojim se grad razvija.

Film je delo trojice Nišlija, pravih entuzijasta, zaljubljenika u naš grad: Bojana Jovanovića, koji je duži vremenski period sve snimio, Zorana Cvetkovića, koji je film zvučno i vizuelno oblikovao i Olivera Paunovića, koji je dao ideju i najviše istrajavao da ovaj film ugleda svetlost dana. Narator u filmu bio je Zlatibor Stanković.

Detaljnije o filmu ovde…