Zaštita od vode je širok pojam. Predstavlja različite tehničke mere kojima štitimo sve one delove objekta koji su privremeno ili stalno pod uticajem vode i vlage.

Firma HOME BOX ima višedecenijsko izvođačko iskustvo iz oblasti hidroizolacije i nudi vam veliki broj specifičnih, sigurnih i trajnih sistemskih rešenja za hidroizolaciju od temelja do krova.

Izbor odgovarajućih materijala odnosno proizvoda i pravilna ugradnja su veoma važni. Naknadna sanacija je veoma kompleksna i skupa a često uspešna tek nakon većeg broja pokušaja.

„Iz tog razloga smo korisnici i distributeri italijanske firme MAPEI koja posluje 80 godina. Prilikom izvođenja praktikujemo MAPEI sistemska rešenja, koja možete naći na sajtu www.Mapei.com– poručuju iz HOME BOX-a. Mnogi smatraju da je njihov uticaj na životnu sredinu samo neznatan i da prestavlja samo kap u okeanu. MAPEI, smatra da svaki uticaj na prirodnu sedinu ima dugoročne posledice i da se zbog toga moramo odgovorno ponašati prema okolini zbog budućih generacija.

 

 

MAPEI

Osonovan 1937. godine u Milanu, Mapei je do danas postao vodeći svetski proizvođač lepkova i hemijskih proizvoda za građevinarstvo. Počevši od 1960. godine, Mapei razvija strategiju internacionalizacije, strateški raspoređujući proizvodne pogone u cilju racionalizacije transportnih troškova.  Grupacija danas ima 70 filijala, 64 proizvodna pogona u 31 zemlji, na 5 kontinenata.

 

 

Mapei je oduvek ulagao u istraživanje, što potvrđuju i brojke, 12 % od ukupnog broja zaposlenih u Grupaciji radi u laboratorijama za istraživanje i razvoj (R&D), 5 % godišnjeg prihoda ulaže se u laboratorijska istraživanja, od čega se čak 70 % izdvaja za razvoj ekološki održivih proizvoda koji zadovoljavaju LEED standard. Osim toga, Mapei ima dobro razvijenu prodajno-tehničko-servisnu mrežu i kancelarije širom sveta koje pružaju efikasnu tehničku pomoć projektantima, inženjerima, izvođačima i korisnicima Mapei proizvoda.

REFERENCE:

 

Mapei hidroizolacione membrane koriste se širom sveta, pa da nabrojimo neke od monumentalnih objekata u čijoj se strukturi nalaze njihovi proizvodi:

– Abu Dhabi Grand Mosque, Ujedinjeni Arapski Emirati
– Hotel Regent Porto Tivat, Crna Gora,
– Melbourne International Airport, Austalija,
– Southern Link Stokholm u Švedskoj,
– Payneham Swimming Centre Adelaida, Australija
– PSA Pasir Panjang Terminal, Singapur

PROIZVODI:

– Products for the marine industry