Firma Markiza bavi se proizvodnjom i ugradnjom sistema za zaštitu od sunca.

Proizvodni program:

– Rolo zavese

Rolo zavese omogućavanju zatamljenje prostorije različitog intetnziteta. Jednostavne su za korišćenje i održavanje. Izrađuju se po tačnim merama.

– Zebra zavese

Zebra zavese se sastoje od mehanizma i dvoslojnog platna gde se naizmenično smenjuju prozirna i neprozirna polja tkanine. Prilikom spuštanja i podizanja naizmenično dozvoljava ulazak dnevne svetlosti ili je sprečava, u zavisnosti na kom nivou je mehanizam zaustavljen.

– Roletne

Aluminijumske roletne se sastoje od aluminijumskih lamela 39mm punjenih poliuretanom visoke gustine koji je odličan toplotni izolator. Obezbeđuju termo zaštitu, zvučnu izolaciju i zaštitu od provale.

– Komarnici

Markiza komarnici su odličan način da se stambeni ili poslovni prostor zaštiti od insekata.

U ponudi su 2 vrste komarnika:
– Fiksni komarnici
– Rolo komarnici

– Venecijaneri

Venecijaneri se izrađuju od kvalitetnih aluminijumskih lamela 25mm što obezbeđuje dug vek trajanja. Prilagodljivi su različitim enterijerima i jednostavni su za upotrebu. Rotacijom traka omogućava se različit stepen propuštanja svetlosti.

– Trakaste zavese

Trakaste zavese su savremeno i elegantno rešenje za zaštitu od sunca. Jednostavne su za korišćenje i održavanje. Pogodne su i za stambene i za poslovne objekte.

– Tende

Tende Nexy Smart i Nexy Classic su zglobne tende sa namenom zaštite od sunca terasa i lokala. Razlika između ova dva modela je u tome što Nexy Smart ima masivniju konstrukcij, Nexy Classic je ekonomičniji.

– Rolo vrata

Rolo vrata su najbolji izbor za bezbedonosnu, svetlosnu i termičku zaštitu garaža, izloga ili poslovnih prostora. Odlikuje ih izuzetna izdržljivost na svim temperaturama i čvrstoća cele konstrukcije.
Boje koje se koriste za plastifikaciju lamela nose oznaku „no scratch“, što znači da je otežane ako ne i nemoguće ogrebati boju.

– Rimske zavese

Rimske zavese su jako elegantne i zauzimaju malo prostora. Jednostavne su za održavanje jer se platno kači čičak trakom na mehanizam pa je lako skinuti i ponovo zakačiti zavesu. Platno se slaže u nekoliko polja i podiže na gore.

– Panel zavese

Panelne zavese su elegantno i savremeno rešenje za dekoraciju velikih staklenih površina. Pokreću se horizontalno, poput kliznih vrata.
Mehanizam je aluminijumski i ima 4 kanala. Platno se za mehanizam spaja jakom čičak trakom, što omogućava lako skidanje i održavanje zavesa.

– Elektromotori

U ponudi su MOSEL i HLT motori, centrale, daljinski upravljači i ostala prateća oprema.
Motori se mogu koristiti za roletne, rolo vrata, tende, rolo zavese i zebra zavese.