U gradu postoji samo jedna tradicionalno dobra pekara Mićko lux koja je preseljena na adresi Dimitrija Tucovica 27 i ne postoji vise u Vozdovoj Ulici gde se ranije nalazila.

Pekara Mićko je spoj ljubaznih prodavaca i kvalitetnih proizvoda koji će vam već po ulasku u pekaru otvoriti apetetite,Capricossa pizza sočna i uvek sveža. Asortiman proizvod raste iz godine u godinu, tako da sada u pekari Mićko možete naći sve od testa i to:

micko-01

– Tradicionalno najbolji burek
– Capricciosa pizza
– Burek-mantija (sir i meso)
– Pitice (ljute i sa sirom)
– Pecivo uvek sveže i puno fila
– Torte i kolači za svačiji ukus
– Torte po narudžbini za sve vrste slavlja i veselja….

Sada ce drage musteije imati i mesta za sedenje gde ce moći pored bureka uzivati i u toplom ambijentu pekare uz čaj ili kafu,a za sladokusce su na raspolaganju uvek cheesecake,ferrero,krempite i jos mnogobrojne vrste kolača.

U Nišu, gradu koji se smatra prvim mestom gde je burek napravljen još davne 1498. godine i u kome se čuva recept njegovog originalnog pripremanja, porodica Živanović već četvrtu generaciju za redom održava kvalitet tog specijaliteta.

Gotovo da nema Nišlije koji nije čuo za burek kod Mićka, a većina njih je redovan posetilac ove pekare. Uprkos tome što je pekara Mićko poznata po bureku, od 2013. godine uvela je i specijalitet – burek mantiju.

„To nisu klasične novopazarske mantije, iako je taj deo Srbije poznat po tom proizvodu, već mantije od testa za burek, takozvane burek mantije“, objašnjava vlasnik Nikola Živanović. Pekara Mićko je prva u Nišu počela sa izradom mantija sa sirom i mesom, kaže Živanović i dodaje da su upravo u ovoj pekari one jedinstvene.

„Ko proba mantije, menja mišljenje. One privlače kupce ukusom i lake su za jelo, jer se sastoje iz više malih zalogaja. Za razliku od bureka njih ko bude jeo ima manje šanse da se umaže“, ističe Živanović.

pekara-micko-1Dugogodišnje iskustvo garantuje kvalitet!

Kupci su tu tradiciju prepoznali i zato uvek rado svraćaju na burek baš kod Mićka koja se sada nalazi na novoj lokaciji u ulici Dimitrija Tucovića 27. U ovoj pekari su održali kvalitet dugi niz godina. Burek prave sa sirom, mesom i pica burek.

 

micko-pekara

 

Opening Hours

Monday

05:30-20:00

Tuesday

05:30-20:00

Wednesday

05:30-20:00

Thursday

05:30-20:00

Friday

05;30-20:00

Saturday

05:30-16:00

Sunday

05:30-14:00

Address

Our Address:

Dimitrija Tucovića 27, Nis

Telephone: