Sculpturelle je vrhunski opremljena zdravstvena ustanova, u kojoj tim edukovanih stručnjaka primenjuje jedinstvene programe estetske medicine i kozmetologije, kao i fizikalne medicine i rehabilitacije. U radu koriste isključivo medicinske aparate renomiranih proizvodjača, čija je upotreba odobrena u SAD i EU.

Procedure su pod budnim okom lekara specijaliste, u strogo definisanim higijenskim uslovima, koji pružaju apsolutni komfor i diskreciju. Cilj je da prihvate Vaše potrebe i na osnovu njih formiraju individualni protokol koji će za Vaše zdravlje i lepotu učiniti najbolje.

Sculpturelle tim

Dr Aleksandra Jovanović
Specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

Ana Stanišić
Fizioterapeut

Marija Jovanović
Viša medicinska sestra

Nataša Djordjević
Prijem, recepcija i administrativni poslovi

Ordinacija Sculpturelle osnovana je 2002. godine, kao rezultat velike posvećenosti i ljubavi prema medicini. Uspeh i poverenje koje smo izgradili došli su zahvaljujući predanom radu i težnji za stalnim sticanjem novih znanja. Danas ordinacija Sculpturelle predstavlja savremeni centar estetske medicine i fizikalne terapije.

ESTETSKA MEDICINA I KOZMETOLOGIJA

LASER CENTAR

 

TRETMANI LICA

 

Otklanjanje umoranog izgleda lica, naglašenih bore, proširene pora, fleka, kapilara i ožiljaka od bubuljica.

U skladu sa godinama i stanjem kože, predložiće vam najefikasniji tretman ili kombinaciju visoko učinkovitih tretmana za:
poboljšanje tonusa lica, reoblikovanje izgleda, smanjenje bora, veću čvstinu i elastičnost kože

 1. Mezoterapija lica
 2. Triactive laser lifting
 3. Lasersko podmladjivanje kože
 4. Laserski tretmani akni i ožiljaka od akni
 5. Lasersko uklanjanje crvenila kože i pigmentnih promena
 6. Tripollar Regen lifting
 7. Dermapen terapija mikroiglicama
 8. Cellular matrix – PRP sa hijaluronom
 9. PRP – podmladjivanje sopstvenom plazmom
 10. SkinCeuticals tretmani
 11. Mikrodermoabrazija

– Mezoporacija
– Fotodinamska terapija
– Hemijski piling
– Uklanjanje kapilara lica
– Genosys dermokozmetika
– Duboka rejuvenacija
– Karboksiterapija
– Higijenski tretman lica
– Alkalni piling Perfeitopeel
– Hijaluronski fileri
– Botox
– Obagi dermokozmetika
– Oblikovanje obrva


TRETMANI TELA

Postižu zatezanje kože tela, redukciju masnih naslaga i značajno smanjenje celulita. Ukoliko postoji višak telesne težine, lekar će predložiti individualni plan ishrane za mršavljenje. Zavisno od stanja Vašeg tela, uzimajući u obzir eventualna zdravstvena ograničenja, predložiće kombinaciju i protokol tretmana koji će dati najbolji rezultat za dogovoreno vreme.


FIZIKALNA MEDICINA I REHABILITACIJA

Značaj fizikalne terapije u smanjenju bola je veliki, jer pruža mogućnost smanjenja upotrebe lekova, naročito u hroničnim stanjima.
Fizikalna terapija predstavlja primenu različitih oblika fizičke energije (svetlosne, toplotne, električne, magnetne, mehničke…) u cilju prevencije, lečenja i funkcionalnog osposobljavanja obolelih i povredjenih (medicinska rehabilitacija). Sve terapije koje se sprovode metodama fizikalne medicine su bezbolne, prijatne i podstiču prirodne mehanizme samoizlečenja.
U ordinaciji Sculpturelle tretira se bol u potiljku, vratu, predelu lopatica, ramenima, ledjima, slabinskom delu – krstima, kolenima, kukovima, peti… U zavisnosti od indikacija, kombinuju se 3 – 4 procedure koje nakon pregleda odredjuje lekar specijalista fizijatar. Pravilnim pristupom maksimalno se postize ubrzanje vreme oporavka.

 1. Masaza
 2. Shockwave terapija
 3. Laseroterapija
 4. Magnetoterapija
 5. Ultrazvucna terapija
 6. Elektroterapija
 7. HILT terapija