Podrum vina Malča plod je tradicije i kulture Rimskih imperatora, Srpskih vladara i starih majstora vina.

Vi, ljubitelji vina, moćićete da u 110 godina starom vinskom podrumu doživite svojevrsno putovanje kroz vinsko vreme.
Prolazeći kroz cetiri različite vinske kuće doživećete četiri različite vinske i vremenske epohe i uživati u vinima i hrani karakterističnim za ta vremena. Srpska kuća xx veka, Savremena vinarija, Nemanjića kuća, Rimska kuća.

 

Srpska kuća XX veka

Prva vinska kuća na “putovanju kroz vinsko vreme” koju odlikuju BETONSKI FERMENTORI.Odlika ove vinske kuće su betonski tankovi kapaciteta 1.000.000 litara.U ovim betonskim tankovima su se proiyvodila vrlo lepa vina, a vino koje mi ovde proizvodimo, nosi komercijalni naziv Smuk od sorti grožđa Italijanskog rizlinga.

Savremena vinarija

Druga vinska kuća na “putovanju kroz vinsko vreme” koju odlikuju TANKOVI OD INOXA. Savreemna vinarija je deo podruma u kome se obavlja kontrolisana fermentacija organskog grožđa u Inox sudovima. Vino odnegovano u ovakovim sudovima ,odlikuje se posebnom svežinom. Jedno od vina na putovanju kroz vreme jeste vino od Italijanskog rizlinga koje i nosi naziv sorte.

Nemanjića kuća

Treća vinska kuća na “putovanju kroz vinsko vreme” koju odlikuju DRVENE BAČVE. Nemanjića kuća je sagrađena u stilu srednjovekovne srpske arhitekture. U ovoj kući negujemo vino na način kako se negovalo vino u doba Nemanjića. Grožđe i crveno i belo  je fermetisalo na kljuku.Degustacija  se obavlja u samom podrumu za dugačkim drvenim degustacionim stolom uz koji se stoji jer verujemo da vina iz ovih bačvi zaslužuju da se pred njima stoji.

Rimska kuća

Četvrta vinska kuća na “putovanju kroz vinsko vreme” koju odlikuju GLINENE AMFORE IZ GRUZIJE. Rimska kuća je površine 400 m2. U svim delovima arhitekture pokazuje vreme Rima, sa restoranom i rimskom hranom, i delom gde se vino proizvodi iz amfore kao pre 2000 godina. Bela vina fermentiraju 6 meseci a crvena 3 meseca. Pravi biseri Podruma Malča su Konstantin Veliki – suvo crveno vino i Carica Jelena – suvo belo vino.

U sklopu podruma je I restoran “gostionica na vinskom putu” sa nesvakidašnjom ponudom hrane iz različitih vremenskih epoha a to su: Rimski,  Srpski, Vegeterijanski i meni iz doba Nemanjića.