„Moj život je mjuzikl“

„Moj život je mjuzikl“ govori o životu i radu našeg poznatog glumca, Nišliji Desku Stanojeviću. Mjuzikl je upravo žanr zbog koga je Desko otišo put prestonice, a film će prikazati taj most između dva grada, Niša i Beograda i čoveka koji ih spaja.

Niška publika sa oduševljenjem je prihvatila na premijeri poslednje večeri Festivala glumačkih ostvarenja u Nišu 2018. Ovo je peta godina za redom kako filmovi ove produkcije zatvaraju popularne Filmske susrete.

Velikim aplauzom, publika je nagradila protagoniste filma „Život je mjuzikl“ na Filmskim susretima u Nišu. Pred velikim brojem Nišlija poklonili su se producent filma Oliver Paunović, ali i Desimir Stanojević.

Film o Desimiru Desku Stanojeviću prati život poznatog glumca od njegovih dečačkih dana provedenih na Paliluli do danas. Prikazuje ga u drugačijem svetlu i otkriva da on ima još nekoliko paralelnih života, od padobranstva, kinologije..

Film je režirao Vladimir Ristić, za montažu i tehničko vođstvo bio je zadužen Boban Rajković, a scenario potpisuje Deskova žena Nada, koja je arhivu o ovom glumcu skupljala godinama.

Glumac Desimir Stanojević rođen je u Nišu, igrao je u niškom Narodnom pozorištu od 1970. do 1990. godine a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta „Treća polovina“i tvorac prvog mjuzikla „Violinista na krovu“ u istoriji Niškog pozorišta. Glumio je u nekoliko filmova i serija, a njegova najzapaženija uloga bila je u seriji „Srećni ljudi“, kada je igrao lik Vukašina Golubovića.