IVAN BOSILJČIĆ :: Novogodišnja turneja kreće iz Niša


Koncert pod nazivom „Par stihova za nas“, autorski projekat Ivana Bosiljčića, održaće se 11. decembra u Domu Vojske u Nišu.

Ivan u pratnji četvorice izvrsnih muzičara stvara muzičko teatarsku čaroliju kombinujuću različite umetničke forme, uz obradu popularnih muzičkih tema od 60-tih godina do danas.

Filmska muzika, ruske romanse, savremena pop muzika, isprepletena poezijom najvećih domaćih i stranih pesnika poput Šantića, Rakića, Antića, Dedića, Rajića, Jesenjina, Bodlera, Radičevića i mnogih drugih….

„Neki kažu da je ovo koncert, neki da je poetsko veče, ja tvrdim da je ovo najbliže muzičkoj predstavi, jer sam ja pre svega glumac. Ono što je sigurno – ovo je jedna glumačka ispovest.“

 

Kad Boske zapeva Pukni zoro ❤️

Publicerat av Niške Vesti Fredag 9 mars 2018

NIŠ
11. decembar, 20h
Dom Vojske

Prodaja ulaznica:
Dom Vojske, biletarnica
Niške Vesti, Prvomajska 2
City Cafe, Park Sv.Save

Cena ulaznica:
1.400 dinara (VIP)
1.200 dinara (I-XI red)
1.000 dinara (XII-XXII, balkon)

Rezervacije: 063/490-460
(radnim danima od 8-16h)

SVINJA :: Hit komedija Branislava Nušića!


Obavezno pogledajte Nušićevu komediju i prosudite ko je ispao svinja…

„Dijetalna komedija“ – SVINjA, jedan od poslednjih romana našeg proslavljenog komediografa, Branislava Nušića, napisana je u maniru najboljih francuskih vodvilja.

Nikola, beogradski inženjer, u srećnom braku sa lepom i pametnom Ninom, nakon dužeg vremena susreće svog nerazdvojnog prijatelja sa studija, Đoleta, koji je, otišašvi u Ameriku, zaradio velike pare i potpuno promenio svoj dotadašnji način života i razmišljanja. Đole, gotovo momentalno biva očaran prijateljevom ženom, dok Đoletova stanodavka, baba-devojka Beba, u mlađanom, dobrostojećem stanaru vidi svog savršenog mladoženju…

Premijera ove „Dijetalne komedije“ u Nišu:
19. novembra od 20 sati u Domu Vojske

Prodaja ulaznica:
Dom Vojske, biletarnica
Niške Vesti, Prvomajska 2
City Cafe, Park Sv.Save

Cena ulaznice: 500 dinara
Rezervacije: 063/490 460

Uloge: Dušan Matejić, Marijana Mićić, Miloš Đurović i Ljiljana Đurić.
Režija: Sonja Knežević
Scena i kostim: Vesna Radović
Muzika: Studio Cile&Sonja
Produkcija: „Moj trag“

Igraju:
DUŠAN MATEJIĆ……………………………………………………….Nikola
Inženjer koji živi i radi u Beogradu, zaljubljen u svoju ženu i posle svih godina braka, na neki čudan način seća se mladosti i prosto obožava prijatelja sa studija

MARJANA MIĆIČ…………………………………………………………..Nina
Nikolina žena, živi u srećnom braku, ali za razliku od muža mnogo je pragmatičnija

MILOŠ ĐUROVIĆ…………………………………………………………….Đole
Nikolin drug sa studija, otišao u Ameriku u potrazi za novcem i potpuno promenio način života i razmišljanja

LJILJANA ĐURIĆ………………………………………………………………Beba
Starija devojka, čija je jedina ideja da dođe do muža na bilo kakav način

 

Ukratko o temi komedije:
Naš čovek posle deset godina provedenih u Americi u kojoj je zaradio velike pare a bogami i promenio svoje poglede na život, dolazi u Beograd i odlazi u posetu svom najboljem i nerazdvojnom prijatelju. Prijatelj se u međuvrenenu oženio lepom, pametnom i energičnom ženom.

U prvom susretu čovek iz Amerike biva toliko opčinjen lepotom žene svoga prijatelja da to ne može da kontroliše. Iskoristivši odsustvo žene sve priznaje prijatelju i beži. Žena koja je na trenutak izašla pita gde je gost a prijatelj počinje da petlja. Žena sumnjajući da je u pitanju tajna iz momačkih dana bez znanja muža odlazi u posetu čoveku iz Amerike.

U međuvremenu, čovek iz Amerike iznajmio je stan od gazdarice koja smatra da je u najboljim godinama i takođe ima aspiracija prema njemu….

Ova komedija je nastala zbog zaljubljenosti Branislava Nušića u mladu glumicu Narodnog pozorišta. Tekst je bio za nju napisan, ali nije i izveden.

Neko je i tada ispao „svinja“, a na nama nije da prosudimo ko….

VAMPIR :: Hit nad hitovima!


Najkomičniji glumac iz Niša u ulozi Piroćanca

Poznati glumac niškog Narodnog pozorišta Dragoslav Savić Safa, izvešće oproštajnu predstavu – monokomediju ”Stane Piroćanac – VAMPIR” u Nišu, 27. oktobra u 20 sati u Domu vojske.
Kaže da je predstava toliko smešna da on sam jedva izdržava da je odigra, a da se ne nasmeje.

Tekst predstave je napisan po motivima romana “Ten’c” niške spisateljice Violete Jović. Perod u kome se radnja odvija je II Svetski rat.

Radnja ove priče se odigrava na groblju gde se, po Safinim rečima, vrlo često u isto vreme dešava i tragedija i komedija.

„Mladi čovek koji je bio u ratu se vraća u svoje selo na svojih 40 dana. Šta se desilo? Sa svojim ratnim drugom je zamenio šinjele, tako da je njegova vojna knjižica otišla kod onog koji je umro. Vojnika su spakovali u metalni kovčeg, koji je bio zatvoren, pa niko nije ni video koga su sahranili. Tu nastaje čitava peripetija, jer za vojnika koji se vratio svi misle da je „vampir““, ističu organizatori.

Od takozvanog vampira beže i otac i žena sa kojom nije imao ni dan proveden zajedno, jer je otišao u vojsku odmah nakon venčanja. U njega veruje jedino njegov deda.

„Kako ga prepoznaje, ili ne prepoznaje njegovo okruženje, ali i sistem, društvo koje ima u dokumentaciji da je on mrtav. Sada će morati ponovo da dokaže da je živ. Stane Piroćanac je taj vampir, ili ten’c po svrljiško-zaplanjskom dijalektu, jer oni vampira zovu upravo tako.“

U predstavi će muzika biti izvođena uživo na harmonici, a za kostim je Safa sam odvojio sredstva i nosiće – pižamu!

Stand up koja će vas nasmejati do suza!

 

Ulaznice u prodaji:
Biletarnica Doma Vojske
Niške Vesti (Prvomajska 2)
City Cafe  (Park Svetog Save)

Cena ulaznice: 300 dinara

Rezervacije: 063/490 460

SEX BOMB


Predstava koja će vas nasmejati do suza!

Jedna od najpopularnijih predstava 2000 godine SEX BOMB u novom ruhu i sa novim glumcima gostuje u Nišu, 22. septembra u 20 sati u Domu vojske.

Ova predstava je rimejk predstave koja je rađena po motivima brodvejskog mjuzikla „Volim svoju ženu“ i sigurno će vas nasmejati do suza.

„Dva prijatelja nagovaraju svoje supruge da pristanu na promenu partnera. Kada uz veliku muku to i uspeju nastaje prava noćna mora za njih dvojicu jer supruge uzimaju stvar u svoje ruke“, otkrivaju organizatori.

Prvi put zajedno na sceni igraju Marija Veljković i Kristina Radenković, poznate voditeljke najpopularnijeg domaćeg kviza Slagalica. Igraju još i Nikola Ivačkov i glumac i rok zvezda Đorđe David.

Tekst i režija: Rade Vukotić