DA, TO SU BILI DANI


Muzičko – poetski koncert

Naš muzičko-poetski kabare jeste pokušaj da uočimo srodnost različitih muzičkih i poetskih tradicija, ovaploćenih kroz baštine raznih stvaralaca, i da se u ovim danima prisetimo šta je nekada, ne tako davno, značilo govoriti i pevati za sva vremena.

Muzika i poezija su jezici kojima je čovek najživlje oglasio ono najtananije u tajni svoga postojanja. Od toga koliko smo kadri da taj glas čujemo i prepoznamo, koliko smo mu saglasni, zavisi i to kako se oglašavamo u svom trajanju.

  • Nebojša Dugalić
  • Boris Pingović
  • Nina Ćosić, ritam i glas
  • Vojislav Savić, bas

 

NIŠ

8. mart 2020. od 20 sati
u Narodnom pozorištu

Prodaja ulaznica:
Narodno pozorište

Ulaznice su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta po ceni od
1.400 dinara za VIP i parter I-III red
1.200 dinara za parter od IV reda i balkon

ČEKAJUĆI MINISTRA


Urnebesna komedija

27. decembra od 20h
Dom Vojske Niš

Predstava „Čekajući ministra“, sa Lidijom Vukićević u glavnoj ulozi je urnebesna komedija, po tekstu Semira Gicića, a u režiji Marije Puškarov Popović.

Neobična priča o troje ljudi koji su se potpuno neočekivano našli na jednom mestu, istim povodom ali različitim ciljevima. Nišlije će ovaj komad, koji je za četiri pozorišne sezone imao preko 1000 izvođenja, moći da pogledaju u Domu vojske u Nišu 27. decembra od 20 časova.

Ekipu predstave, pored legendarne glumice Lidije Vukićević, čine glumci Milan Pajić i Semir Gicić.

Čekajući ministra“ je predstava koja u sebi nosi kontinuitet zapleta sa željom posmatrača za stabilan završetak.

„Radnja je smeštena u ruiniranoj kafani, u kojoj novi vlasnik, Bratislav Zaguz, ima zakazanu večeru sa važnim državnim funkcionerom – ministrom u Vladi Srbije. Pošto ima zakazanu večeru suočava se sa nemogućom misijom. Tome u prilog ide i nezeinteresovanost zaposlene konobarice da učestvuje u sređivanju objekta za ministrov dolazak“, ističu organizatori.

Dogovori o mogućnosti eventualnog otvaranja kafane i polemika zbog cajtnuta, dovodi do svađe između zaposlene konobarice Lidije Matijević i novoangažovanog dizajnera enterijera Maria Stajlera. Ulogu mirotvorca preuzima Bratislav kako bi ih non-stop pokretao da nastave pripreme.

Da li će i kako ministar biti dočekan, zavisi od mnogo faktora, a ljudski faktor će i u ovoj komediji biti presudan.

Prodaja ulaznica:
DOM VOJSKE biletarnica
CITY CAFE, Park Svetog Save

Informacije i rezervacije:
063 490 460

KO VAMA DADE PREDSTAVU?


Komedija sa neverovatnom energijom

Ova urnebesna komedija se na duhovit način bavi kritikom društva i aktuelnim promovisanjem turbo – folka i marginalnih ličnosti kroz različite rijaliti programe.

Među akterima su bard ex-jugoslovenskog glumišta Jelica Sretenović koju prepoznajemo iz najpopularnijih domaćih serija, a tu su još i Igor Lazić Niggor, Zorana Pavić i Nenad Škundrić.

Predstava je nastala kao nastavak televizijskog kabarea „Ko vam dade termin“ čiji su autori i voditelji Zorana i Nenad.

Očekujte mnogo više nego što možete i slutiti…

Stariji znaju ko je Jelica Sretenović, koja briljira i u ovoj komediji. Niggora mlađi znaju kao muzičara, iznenadićete se kad vidite da je Igor Lazić i dobar glumac.

Tandem Zorana Pavić i Nenad Škundrić dobro funkcionišu kao tim već godinama u TV emisiju „Ko vam dade termin“.

Zorana pored jasnog dara za muziku ima i veliki talenat za glumu, odličan je zabavljač i sjajno imitira. Nenad Škundrić je veliko iznenađenje sa talentom da uđe u lik, tako da izgleda kao da uopšte ne glumi i zaista uživa u tome što radi?

Jedna glumačka legenda, dvoje izuzetnih iz sveta muzike i jedan televizijski voditelj – glumci u komediji. Kako to može? I tek kako može! I to bez raskošne scenografije, uz komične kostime, dobar tekst i već pomenutu izuzetnu glumu, ovo je predstava koja se ne propušta!.

 

Tekst i režiju predstave potpisuje Semir Gicić.

NIŠ
10. april 2019. od 20 sati
u Domu Vojske

Prodaja ulaznica:
Dom Vojske, biletarnica
Niške Vesti, Prvomajska 2
City Cafe, Park Sv.Save

Cena ulaznica:
600 dinara (parter i I-III red balon)
500 dinara (IV-IX red balkon)

Rezervacije: 063/490-460
(radnim danima od 8-16h)

SAMCI I SAMICE :: Pozorišni sitkom


Na Radetovim predstavama traži se karta više!

Razlog jeste u tekstu i radnji na sceni, ali i mladim sjajnim glumcima koje je Rade odlično odabrao.

Pre svih Dušan Matejić, koji je, što je za ovaj komad odlično, rođen – u Nišu. Diplomirao je glumu u klasi profesora Vladimira Jevtovića, ali je i master glume. Vredan i posvećen, pored toga što glumi, Dušan je i stručni saradnik (katedra glume) na FDU. Šira publika ga zna iz TV serija „Komšije“ i „Sinđelici“, ili recimo filma „Zona Zamfirova II deo“.

Dušan je sjajan komičar, vesela razigrana duša, koja sa neverovatnom lakoćom nosi lik, i time oduševljava publiku.

Pored Dušana, na sceni je i njegov „klasić“, Stefan Radonjić. Neki od naslova u kojima je glumio su „Bićemo prvaci sveta“, „Priđi bliže“, „Ubice mog oca“, „Sinđelići“ i trenutno vrlo popularna serija „Istine i laži“. Za njega kažu da i odlično peva, a posebno ističu dar da se unese u širok spektar karaktera.

Jedna od najboljih mladih glumica Jelisaveta (Karadžić) Koraksić, jedna je od tri ženska lika u „Samcima i samicama“. Jelisaveta je i zvanično bila najbolji student glume, a publika je zna, recimo, iz serija „Kad ljubav zakasni“, „Samac u braku“, „Istine i laži“.

U ovom sitkomu igra i Bojana Grabovac, koja je takođe diplomirala u klasi profesora Jevtovića, postaje jasno da ćete u „Samcima i samicama“ gledati izuzetne mlade ljude. Profesor Vladimir Jevtović je umeo ne samo da odabere već i stvori glumce koji će biti među najboljima.

Bojana je rođena u Novom Sadu,a gledali smo je između ostalog, u serijama „Greh njene majke“ i „Nepobedivo srce“.

U predstavi glumi i Dragana Mićalović. Njen dar i za dramsku umetnost ali i to da je talentovana za ples i posebno pevanje, poznat je gledaocima. Dragana je završila Fakultet za kulturu i medije, završila je srednju muzičku školu, svira klavir. Ova mlada Leskovčanka od dolaska u Beograd očarava publiku svojim talentima, vedrinom kojom zrači i jednostavnošću kojom nam se predstavlja.

E sad, zašto pominjemo gde je ko od njih rođen? Da se vratimo na početak – radnja sitkoma je smeštena u Niš, u koji su likovi došli, uglavnom iz manjih mesta ili sa sela (izuzev jednog lika). Te govore onako kako se govori u njihovom rodnom kraju. Što na sceni izgleda sasvim prirodno, s obzirom da poznaju način komuniciranja i jezik.

NIŠ
27. mart 2019. od 20 sati
u Domu Vojske

Prodaja ulaznica:
Dom Vojske, biletarnica
Niške Vesti, Prvomajska 2
City Cafe, Park Sv.Save

Cena ulaznica:
600 dinara (parter i I-III red balon)
500 dinara (IV-IX red balkon)

Rezervacije: 063/490-460
(radnim danima od 8-16h)

UDAJ SE MUŠKI :: Urnebesna komedija


Svi želimo venčanje iz snova!

Naravno, svi oni kojima je ovo neophodan životni korak. U predstavi „Udaj se muški“, na venčanju će se razotkriti dugo skrivane tajne i karakteri likova. Tenzija koja će nastati navešće glavne likove da ispišu još jedan važan događaj u svojim životima i da donesu presudne životne odluke.

„Udaj se muški“ je urnebesna komedija situacije današnjice, ali i sutrašnjice, komad o našim ljudima, jer takve najbolje znamo i osećamo. Кomedija koja će vas naterati da se prepoznate, da se upustite u avanturu i zapitate se šta pokreće naše živote i koliko su zapravo zamršeni međuljudski odnosi…

Najbolja beogradska komedija u sezoni 2016-2017, po oceni pozorišnih kritičara ali i gledanosti „Udaj se muški“, gostuje u Nišu u petak 01. februara 2019. godine, sa početkom od 20 časova.

U središtu ovog komada je priprema venčanja, i različiti pogledi na to kakva svadba da bude, ali svakako mora da zadovolji uslov, da bude i tradicionalna i moderna.

Ovo je priča o svim našim ljudima, jer njih najbolje poznajemo.

Neobična komedija situacije, bez vulgarnosti, psovki i prizvuka „tezgarenja“ i bez pretencioznih najava. Ovo je komedija posvećena svim našim prijateljstvima, svim našim izneverenim nadama i svim našim praštanjima.

Igraju:
Snežana Savić (poznata glumica i pevačica)
Stefan Uroš Tešić (mladoženja)
Predrag Кotur
Aleksandar Jovanović
Miloš Đorđević (nagrađivani glumac Narodnog pozorišta Beograd)
Ratko Tankosić (jedan od najvoljenijih filmskih epizodista naše kinematografije)

Komad je napisala Dunja Petrović, a režirala Marija Lipkovski, koja je diplomirala i masterirala na katedri za pozorišnu režiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Režirala je u Beču i Berlinu, a nedavno je režirala i komad Mira Gavrana „Teško je reći zbogom“. Na maloj sceni Ateljea 212 igra se komad koji je režirala sa kolegama sa klase, „Čekajući Godoa“.

NIŠ
01. februara 2019. od 20 sati
u Domu Vojske

Prodaja ulaznica:
Dom Vojske, biletarnica
Niške Vesti, Prvomajska 2
City Cafe, Park Sv.Save

Cena ulaznica:
600 dinara (I-XI red)
500 dinara (XII-XXII, balkon)

Rezervacije: 063/490-460
(radnim danima od 8-16h)

IVAN BOSILJČIĆ :: Novogodišnja turneja kreće iz Niša


Koncert pod nazivom „Par stihova za nas“, autorski projekat Ivana Bosiljčića, održaće se 11. decembra u Domu Vojske u Nišu.

Ivan u pratnji četvorice izvrsnih muzičara stvara muzičko teatarsku čaroliju kombinujuću različite umetničke forme, uz obradu popularnih muzičkih tema od 60-tih godina do danas.

Filmska muzika, ruske romanse, savremena pop muzika, isprepletena poezijom najvećih domaćih i stranih pesnika poput Šantića, Rakića, Antića, Dedića, Rajića, Jesenjina, Bodlera, Radičevića i mnogih drugih….

„Neki kažu da je ovo koncert, neki da je poetsko veče, ja tvrdim da je ovo najbliže muzičkoj predstavi, jer sam ja pre svega glumac. Ono što je sigurno – ovo je jedna glumačka ispovest.“

 

Kad Boske zapeva Pukni zoro ❤️

Publicerat av Niške Vesti Fredag 9 mars 2018

NIŠ
11. decembar, 20h
Dom Vojske

Prodaja ulaznica:
Dom Vojske, biletarnica
Niške Vesti, Prvomajska 2
City Cafe, Park Sv.Save

Cena ulaznica:
1.400 dinara (VIP)
1.200 dinara (I-XI red)
1.000 dinara (XII-XXII, balkon)

Rezervacije: 063/490-460
(radnim danima od 8-16h)

SVINJA :: Hit komedija Branislava Nušića!


Obavezno pogledajte Nušićevu komediju i prosudite ko je ispao svinja…

„Dijetalna komedija“ – SVINjA, jedan od poslednjih romana našeg proslavljenog komediografa, Branislava Nušića, napisana je u maniru najboljih francuskih vodvilja.

Nikola, beogradski inženjer, u srećnom braku sa lepom i pametnom Ninom, nakon dužeg vremena susreće svog nerazdvojnog prijatelja sa studija, Đoleta, koji je, otišašvi u Ameriku, zaradio velike pare i potpuno promenio svoj dotadašnji način života i razmišljanja. Đole, gotovo momentalno biva očaran prijateljevom ženom, dok Đoletova stanodavka, baba-devojka Beba, u mlađanom, dobrostojećem stanaru vidi svog savršenog mladoženju…

Premijera ove „Dijetalne komedije“ u Nišu:
19. novembra od 20 sati u Domu Vojske

Prodaja ulaznica:
Dom Vojske, biletarnica
Niške Vesti, Prvomajska 2
City Cafe, Park Sv.Save

Cena ulaznice: 500 dinara
Rezervacije: 063/490 460

Uloge: Dušan Matejić, Marijana Mićić, Miloš Đurović i Ljiljana Đurić.
Režija: Sonja Knežević
Scena i kostim: Vesna Radović
Muzika: Studio Cile&Sonja
Produkcija: „Moj trag“

Igraju:
DUŠAN MATEJIĆ……………………………………………………….Nikola
Inženjer koji živi i radi u Beogradu, zaljubljen u svoju ženu i posle svih godina braka, na neki čudan način seća se mladosti i prosto obožava prijatelja sa studija

MARJANA MIĆIČ…………………………………………………………..Nina
Nikolina žena, živi u srećnom braku, ali za razliku od muža mnogo je pragmatičnija

MILOŠ ĐUROVIĆ…………………………………………………………….Đole
Nikolin drug sa studija, otišao u Ameriku u potrazi za novcem i potpuno promenio način života i razmišljanja

LJILJANA ĐURIĆ………………………………………………………………Beba
Starija devojka, čija je jedina ideja da dođe do muža na bilo kakav način

 

Ukratko o temi komedije:
Naš čovek posle deset godina provedenih u Americi u kojoj je zaradio velike pare a bogami i promenio svoje poglede na život, dolazi u Beograd i odlazi u posetu svom najboljem i nerazdvojnom prijatelju. Prijatelj se u međuvrenenu oženio lepom, pametnom i energičnom ženom.

U prvom susretu čovek iz Amerike biva toliko opčinjen lepotom žene svoga prijatelja da to ne može da kontroliše. Iskoristivši odsustvo žene sve priznaje prijatelju i beži. Žena koja je na trenutak izašla pita gde je gost a prijatelj počinje da petlja. Žena sumnjajući da je u pitanju tajna iz momačkih dana bez znanja muža odlazi u posetu čoveku iz Amerike.

U međuvremenu, čovek iz Amerike iznajmio je stan od gazdarice koja smatra da je u najboljim godinama i takođe ima aspiracija prema njemu….

Ova komedija je nastala zbog zaljubljenosti Branislava Nušića u mladu glumicu Narodnog pozorišta. Tekst je bio za nju napisan, ali nije i izveden.

Neko je i tada ispao „svinja“, a na nama nije da prosudimo ko….

VAMPIR :: Hit nad hitovima!


Najkomičniji glumac iz Niša u ulozi Piroćanca

Poznati glumac niškog Narodnog pozorišta Dragoslav Savić Safa, izvešće oproštajnu predstavu – monokomediju ”Stane Piroćanac – VAMPIR” u Nišu, 27. oktobra u 20 sati u Domu vojske.
Kaže da je predstava toliko smešna da on sam jedva izdržava da je odigra, a da se ne nasmeje.

Tekst predstave je napisan po motivima romana “Ten’c” niške spisateljice Violete Jović. Perod u kome se radnja odvija je II Svetski rat.

Radnja ove priče se odigrava na groblju gde se, po Safinim rečima, vrlo često u isto vreme dešava i tragedija i komedija.

„Mladi čovek koji je bio u ratu se vraća u svoje selo na svojih 40 dana. Šta se desilo? Sa svojim ratnim drugom je zamenio šinjele, tako da je njegova vojna knjižica otišla kod onog koji je umro. Vojnika su spakovali u metalni kovčeg, koji je bio zatvoren, pa niko nije ni video koga su sahranili. Tu nastaje čitava peripetija, jer za vojnika koji se vratio svi misle da je „vampir““, ističu organizatori.

Od takozvanog vampira beže i otac i žena sa kojom nije imao ni dan proveden zajedno, jer je otišao u vojsku odmah nakon venčanja. U njega veruje jedino njegov deda.

„Kako ga prepoznaje, ili ne prepoznaje njegovo okruženje, ali i sistem, društvo koje ima u dokumentaciji da je on mrtav. Sada će morati ponovo da dokaže da je živ. Stane Piroćanac je taj vampir, ili ten’c po svrljiško-zaplanjskom dijalektu, jer oni vampira zovu upravo tako.“

U predstavi će muzika biti izvođena uživo na harmonici, a za kostim je Safa sam odvojio sredstva i nosiće – pižamu!

Stand up koja će vas nasmejati do suza!

 

Ulaznice u prodaji:
Biletarnica Doma Vojske
Niške Vesti (Prvomajska 2)
City Cafe  (Park Svetog Save)

Cena ulaznice: 300 dinara

Rezervacije: 063/490 460

SEX BOMB


Predstava koja će vas nasmejati do suza!

Jedna od najpopularnijih predstava 2000 godine SEX BOMB u novom ruhu i sa novim glumcima gostuje u Nišu, 22. septembra u 20 sati u Domu vojske.

Ova predstava je rimejk predstave koja je rađena po motivima brodvejskog mjuzikla „Volim svoju ženu“ i sigurno će vas nasmejati do suza.

„Dva prijatelja nagovaraju svoje supruge da pristanu na promenu partnera. Kada uz veliku muku to i uspeju nastaje prava noćna mora za njih dvojicu jer supruge uzimaju stvar u svoje ruke“, otkrivaju organizatori.

Prvi put zajedno na sceni igraju Marija Veljković i Kristina Radenković, poznate voditeljke najpopularnijeg domaćeg kviza Slagalica. Igraju još i Nikola Ivačkov i glumac i rok zvezda Đorđe David.

Tekst i režija: Rade Vukotić