„Brak u stvari ljubav“ i pred niškom publikom

I Nišlije će moći da pogledaju mjuzikl „Brak u stvari ljubav“, koji se godinama unazad igra na sceni „Pozorišta na Terazijama“ i do sada je doživeo 120 izvođenja. Brak u stvari ljubav na repertoaru je Doma Vojske u Nišu 25. aprila u 20 časova.
Ovaj zabavni kabare je obogaćen mnoštvom muzičkih numera koji su vešto utkani u radnju, pa se na momente može osetiti prava koncertna atmosfera.

„Bavi se emotivnim uzletima i padovima jednog bračnog para kome ništa nije teško i nemoguće , jer ih vezuje prava ljubav. U ovim smutnim vremenima, gde se sve više brakova raspada, naš kabare je podrška prirodnoj i lepoj instituciji – braku“, kažu autori.

Kabare Brak u stvari ljubav nastao je na temelju zabavnog kabarea „Kako razumeti Srbe“.

Vašu kartu možete rezervisati na broj 063-490460

DNEVNIK JEDNOG LUDAKA

Nikolaj Vasiljevič Gogolj

ULOGE:
Aksentije Ivanov Popriščin: DUŠAN MATEJIĆ

Zahvaljujući City Marketing Centru koji stoji iza organizacije ove predstave, gledaćemo jednog od najboljih mladih glumaca 12. aprila na repertoaru Doma vojske Srbije u Nišu sa početkom od 20h.

Monodrama, monokomedija ili monotragedija „Dnevnik jednog ludaka“ nastala je po istoimenom delu N. V. Gogolja i predstavlja završni master rad studenta glume Dušana Matejića. Gogolj je napisao ovu pripovetku 1831. godine. Objavljena je u zbirci pripovedaka „Peterburške priče“ 1834. Reč je o psihološko–grotesknom prikazu ludila. Junak je mali čovek, isfrustrirani, ali i zaljubljeni činovnik koji postaje ospednut bolesnom idejom o sopstvenoj veličini. Po nekim podacima, u ovom tekstu se po prvi put u književnosti obrađuje motiv šizofrenije. Inače, tekst „Dnevnik jednog ludaka“ u izvođenju Pavla Minčića je zvanično prva odigrana monodrama u Beogradu.

U svojoj postavci Dušan Matejić demonstrira vrhunsku glumačku veštinu, a nadahnutom i raznovrsnom glumačkom igrom na najbolji način razotkriva sve slojeve ovog izvanrednog dela ruske književnosti i vešto i suvereno vodi publiku kroz uzbudljivu „pozorišnu avanturu“.

Želeo sam da prikažem život jednog malog, nevažnog čoveka, koji, razočaran i unesrećen, poveruje da je velik i važan, najvažniji. On ostvaruje svoj imaginarni svet u kome mu je lepo i u kome uživa, ali pod udarcem realnosti on iz tog nadrealnog sveta pada u svoju duboku, ličnu tragediju.

Predmet ovog istraživanja i jeste bilo šta raditi, kako raditi, na koje načine i kojim sredstvima se treba služiti pri stvaranju i odbrani lika sa psihološkim poremećajem.

Nadam se da sam uspeo u svojoj nameri.
Dušan Matejić

Rezervacije na:
063 490 460
svakog radnog dana od 08-16h

Cene ulaznica: 300 dinara

Prodaja ulaznica:
Biletarnica Narodnog pozorišta
Niške vesti (Prvomajska 2 lokal 1)
City Cafe (park Svetog Save)

Komedija „The Party“ u Narodnom pozorištu

Urnebesna komedija „The Party“ biće odigrana pred niškom publikom 22. aprila.

„THE PARTY“ (po motivima komada “Pidžama za šestoro“) je urnebesna komedija situacije koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Radnja se odvija u jednom srpskom gradiću, u porodičnom domu zanimljivog bračnog para, Dragana i Ane. Zabuna, prevara, zataškivanja, podmićivanja samo su neki od elemenata suludog haosa koji se odvija jednog nezaboravnog vikenda.

Na „tajnoj većeri“, organizovanoj samo za ljubavnike, ispostaviće se da će, zahvaljujući neželjenim gostima, dogoditi i otkriti još mnogo toga. Interesantni i luckasti likovi, poremećeni planovi, male i blesave gadosti, zapleti ljubavnih afera garantuju veče smeha, zabave i opuštenosti.

Predstavu je režirao mladi niški reditelj Marko Đurić.

U ovom, sitkomu glume Aleksandar Marinković , Jasminka Hodžić, Dušan Matejic, Tanja Krčmarik i Jelena Orlović.

Prodaja ulaznica u biletarnici Narodnog pozorišta, prostorijama Niških Vesti (Prvomajska 2 lokal 1) i u City Cafe-u (Park Svetog Save).

Cena ulaznice 500 dinara.