KAKO DO NIŠA I KROZ NIŠ

AERODROM KONSTANTIN VELIKI NIŠ

Aerodrom „Konstantin Veliki“ je drugi aerodrom u Srbiji posle beogradskog aerodroma Nikola Tesla.
Nalazi se na severnom izlazu iz grada koji vodi ka Beogradu, od centra je udaljen 4km i poseduje autobuse kojima se obavlja prevoz putnika po kružnoj liniji.

Zbog sve većeg broja letova u junu 2017. godini bio je prvi aerodrom u Evropi po rastu broja putnika.
Sa juga Srbije putnici mogu da lete do Bratislave, Ciriha, Dortmunda, Malmea, Bazela, a na raspolaganju su im između ostalog i linije do Milana, Stokholma, Ajndhovena, Memingena, Berlina i Dizeldorfa.

AUTOBUSKA STANICA

Autobuska stanica Niš udaljena je 10 minuta hoda od centra grada, u blizini Zelene pijace i Tvrđave. Svi regionalni i međunarodni autobusi dolaze i odlaze sa ove stanice. Na samoj stanici postoje kiosci, bankomat, menjačnica, restoran i kafić.

  • Bulevar 12. februar bb
    018/255-177, 452-1587
ŽELEZNIČKA STANICA

Želežnička stanica Niš smeštena je na izlazu iz grada na putu koji vodi ka Leskovcu. Od centra grada udaljena je 20 minuta laganog hoda i jako je dobro povezana sa gradskim linijama. U samoj železničkoj stanici postoji restoran kao i usluga garderobe.

  • Dimitrija Tucovića bb
    018/264-625
Kako najbrže do željenog lokaliteta?

Gradski prevoz u Nišu reguliše preduzeće Direkcija za javni prevoz. Trenutno postoje 15 gradskih i 36 prigradskih linija. Red vožnje za sve linije možete pogledati na zvaničnom sajtu Direkcije za javni prevoz grada

INFORMATIVNI CENTAR (CALL CENTAR)

Telefoni za informacije o redu vožnje, prigovore, žalbe i sugestije na pružanje usluga javnog prevoza putnika i ponašanje voznog osoblja su:

  • 0800/018-802
TAXI PREVOZ

Ukoliko preferirate vožnju automobilom i birate taksi prevoz preporučujemo vam da izaberate proverene taksi kompanije za koje informacije imate dostupne na internetu. Naša preporuka su BROSS TAKSI i TAXI TAXI. Takođe postoji mogućnost iznajmljivanja vozila odnosno „rent a car“.
Odlučite se i sami!