Porodični restoran

Jedna od tradicionalnih kafana u kojoj su se okupljali poznati niški boemi u jesen 2014. je promenila vlasnika. Celom gradu poznati ugostitelj prihvatio je misiju da ponovo oživi ovo obeležje Niša i vrati ga na staze stare slave. Nekadašnja “Amfora” sada se zove drugačije, ali nastavlja tradiciju koja postoji od 1985. i zadržava nekadašnji izgled uz još bolji nivo usluge, izbor pića i kvalitet hrane.

Enterijer jeste renoviran, ali smo zadržali duh starih niških kafanskih kutaka u kojima ste mogli dobro pojesti, popričati sa prijateljima, dogovoriti posao, a bogami i popiti. Naša bašta je u letnjem periodu idealno mesto za beg od vrućine i gradske buke, iako smo u širem centru grada. U prijatnoj atmosferi i uz žubor prelepe fontane zaboravićete na sve svoje brige i prepustiti se užitku.

Specijalitet kuće su jagnjetina pod sačem, rebarca na kajmaku i teleći repovi, a o kvalitetu roštilja da ne govorimo, ovde su odvajkada direktori, doktori i profesori iz celog grada dolazili na “deset sa lukom”. Iz menija izdvajamo i veliki izbor jela po porudžbini i riblje specijalitete.

U vinskom podrumu možete naći preko 90 vrsta ovog blaženog napitka, a tu je naravno i veliki izbor aperitiva, domaćih i stranih piva i najbolja domaća rakija koju ste ikada probali.

* Niš, Obilićev Venac 104 *