Dobitnik više zlatnih medalja za kvalitet proizvoda

Pekara Branković ima dugu porodičnu tradiciju, koja datira još iz 1885. godine. Te godine je Todor Branković osnovao pekaru i mehanu u prizemlju stare porodične kuće. Započeo je svoj posao na porodičnom imanju, preko puta sadašnje centralne autobuske stanice, današnji Bulevar 12. Februar, gde se i danas nalazi centrala Pekare Branković. Začetnik porodičnog posla, Todor Branković je pradeda naslednika i sadašnjeg vlasnika Branka Brankovića, generalnog menadžera pekare i jednog od najuspešnijih preduzetnika u regionu. Branko je dobitnik više priznanja, a jedno od njih je i „Privrednik godine“, dodeljeno od strane Regionalne privredne komore Niš i opštih strukovnih udruženja preduzetnika.

2000. godine pekara modernizuje i proširuje svoje proizvodne i prodajne kapacitete. Danas važi za jednu od najmodernijih pekara u regionu sa jedanaest svojih maloprodajnih objekta, tri objekta franšizing saradnje, i tendencijom daljeg razvoja, širenja asortimana i otvaranja novih maloprodajnih objekata.

U pekari se generacijama prenose tradicionalni recepti naših proizvoda sa stalnim proširenjem asortimana. Pored čuvenog niškog bureka, peciva, pogača, hleba, pica, slatkih proizvoda, Pekara Branković nudi i dijetalno-funkcionalne proizvode. To je moderna proizvodnja koja se nalazi između poluindustrijske i industrijske proizvodnje sa visokokvalitetnim proizvodima koji opravdavaju prepoznatljiv brend tržišta južne Srbije.

Upornim radom ostvareni su značajni rezultati povećanja prometa u maloprodaji, povećan je magacinski prostor, obnovljen vozni park, obezbeđeno je namensko vozilo za zamrznute proizvode i izgrađen novi prostor za potrebe proizvodnje. U cilju daljeg povećanja obima poslovanja nastaviće se sa investicijama i novim zapošljavanjima.

Pekara ima organizovanu proizvodnju po pogonima u šest celina: Osnovne i specijalne vrste hleba i peciva, Burek i pitice, Lisnato pecivo, Slatki proizvodi, Kuhinja(Sendviči, filovi i dorada proizvoda) i proizvodnja pizza i tolpih sendviča. Pekara Branković zapošljava 182 radnika različitih profila u proizvodnji, maloprodaji, menadžmentu, upravi, transportu i sladištenju i održavanju. U sklopu sistema pekara poseduje 11 maloprodajnih objekata na različitim atraktivnim lokacijama u gradu, preko kojih plasira i prodaje svoje proizvode, kao i preko tri objekta franšiza i ostalih mnogobrojnih kupaca.

Tajna uspeha je u poštovanju tradicije, dobrim majstorima, kvalitetnom repromaterijalu i savremenoj tehnologiji.

Rad Pekare Branković pored poštovanja kupaca, koji se uvek iznova vraćaju, nagrađen je i mnogim priznanjima: zlatna medalja na „Međunarodnom novosadskom sajmu poljoprivrede“, „Sabor pekara“ u Pećincima, zlatna i srebrna tepsija na niškim „Burekdžijadama“ …

Dugogodišnji rad i tradicija pekare krunisani su 2008. godine sertifikatom integrisanog sistema kvaliteta ISO 9001:2000 i HACCP (visoki standard kontrole kvaliteta proizvoda), što je doprinelo da pekara bude svrstana u red vodećih brendova pekarstva na prostoru Srbije.

Prodavnica br. 1 – 12. Februar
Prodavnica br. 2 – Rajićeva
Prodavnica br. 3 – Bulevar
Prodavnica br. 4 – Durlan
Prodavnica br. 5 – Centar
Prodavnica br. 6 – Duvanište
Prodavnica br. 7 – Aleksandrija
Prodavnica br. 8 – Voždova
Prodavnica br. 9 – Čarnojevića
Prodavnica br. 10 – 21. Maj
Prodavnica br. 11 – Njegoševa
Prodavnica br. 12 – Šumadijska
Prodavnica br. 13 – Đinđićeva
Prodavnica br. 14 -Pašićeva
Prodavnica br. 15 – Trošarina
Prodavnica br. 16 – 7. Juli

* Niš, Bulevar 12. februar 33/1 *