Sajam hrane, pića i prateće opreme

„Unija Pekara regiona Niš“ slavi jubilej 20 godina postojanja. Osnovana je u cilju zaštite interesa privatnih pekara, njihove edukacije i promocije. Ona je i medijski zastupnik pekarske industrije, pritom u regionu Niš i u Nišu ima preko 70 članova.

„Unija Pekara“ se u prethodnom periodu pokazala kao dobar organizator jer je organizovala 16. manifestaciju „Dani bureka“ u Nišu. Pravi se burek u tepsiji prečnika 2m i svake godine sa drugim filom koji se deli besplatno posetiocima na festivalu.

„Unija Pekara“ je i promoter niškog bureka koji je i najveći brend grada Niša.

Prošle godine smo organizovali dve nove manifestacije – prva je „Međunarodni festival Pekarijada mladih“ gde je sa Prehrambeno-hemijskom školom promovisan pekarski zanat kod mladih.

Druga manifestacija koja je prošle godine organizovana je “Mekika fest“. Zbog velikog broja proizvođača mekika, pokazala se kao pun pogodak jer je „Mekika fest“ bio odlično posećen.

Naša vizija je da zbog manjka tržišta promovišemo izvoz smrznutog asortimana proizvoda. Trenutno smo u kontaktu sa svim Balkanskim i Evropskim zemljama a trudimo se da uspostavimo i kontakt sa NR Kinom.

EXPO FOOD NIŠ

Ideja za sajam je nastala na osnovu velikog iskustva od 20 godina u radu sa pekarskom industrijom.
Pekarska industrija ne bi mogla da posluje bez mlekarske industrije, mesno-prerađivačke industrije, proizvođača i prodavaca opreme i sirovina za pekarstvo i ambalaže.

Hoćemo da na jednom mestu prikažemo sve ono što se unazad dvadesetak godina nametnulo kao kvalitet u proizvodnji, prodaji i snabdevanju Pekarske industrije za njene potrebe.

Kroz sajamsku promociju proizvoda ukazujemo da imamo kvalitet ali da nemamo tržište. Jedna od poruka ovog sajma će biti organizovanje promocije izvoza gde će kroz tri okrugla stola o pekarstvu, mlekarstvu i mesarstvu biti definisane najbolje ideje i zaključci koji će biti usvojeni i izneti nadležnim Ministarstvima.

* Niš, PPC Kalča, II sprat lokal 62 *