Produkcija filmova

Niška producentska kuća City Production, producenta Olivera Paunovića radila je filmove i o poznatim Nišlijama glumcima Žiki Milenkoviću i Desimiru Stanojeviću, ali i  o poznatnoj grupi „Lutajuća srca“.

Film o Zoranu Radmiloviću je realizovan 2021. kao Paunovićeva dugogodišnja želja jer izuzetno poštuje i ceni tog glumca i njegovo delo, pa je sa tom idejom je i došao kog direktora zaječarskog teatra.

Narodni glumac (2022.)

Živojin Žika Milenković

U toku je snimanje filma „Narodni glumac“, o čuvenom srpskom i jugoslovenskom glumcu, Nišliji Živojinu Žiki Milenkoviću.

U filmu će se pojaviti Zdravko Šotra, Siniša Pavić, Ljiljana Lašić, Vukašin Marković, Dragoslav Lazić, Svetlana Ceca Bojković i mnogi drugi poznati glumci i reditelji koji su radili sa Žikom.

Jedan od njih koji se prisetio dana kada je radio sa Žikom Milenkovićem je scenarista i autor više TV serija, Siniša Pavić. U čak tri njegove velike serije, koje traju i dan danas glumio je Žika Milenković. To su Vruć vetar, Porodično blago i Srećni ljudi.

„On je i pre ovih serija bio jako popularan glumac. U seriji Vruć vetar gde je tumačio ulogu Soće, ona nije bila pisana za njega, jer ga nisam dobro poznavao, ali kasnije u Srećnim ljudima i Porodičnom blagu uloge su pisane isključivo za njega“, otkriva Siniša Pavić.

Glumčina (2021.)

Zoran Radmilović

„Glumčina“, baš to je i bio, jedan od najvoljenijih srpskih glumaca Zoran Radmilović. O ovom velikanu snimljen je film, a prva klapa pala je u njegovom rodnom Zaječaru.

Koproducent je Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ iz Zaječara.

„Sa Zoranom sam radio 13 godina u brojnim predstavama, ne samo u Radovanu III. Zato sam i pristao da neko svoje iskustvo i sećanja prenesem ljudima koji rade film, jer ako je iko to zaslužio, to je Zoran Radmilović, ali zahvaljujući njegovom delu on je izuzetno prisutan i dan danas“, istakao je glumac Milan Caci Mihailović

No. 1 (2020.)

Dragan Pantelić Panta

City Grupa je snimila film o legendarnom golmanu reprezentacije Jugoslavije i fudbalskog kluba Radnički iz Niša, Draganu Panteliću. Naziv filma „Broj 1“ baš onako kako i zaslužuje golman koji je nosio dres broj “1”, kako reperezentacije Jugoslavije tako i repezentacije sveta.

Bogata sportska karijera Dragana Pantelića, započeta u Lešnici, preko Niša, Španije, Francuske, Zaječara, dovela ga je do fudbalske reprezentacije sveta i Evrope, nazad u Niš pa na filmsko platno. Svojom formom i sadržajem dokumentarac „Broj 1“ otkriva brojne, do sada, neispričane priče o ovom jedinstvenom i zanimljivom čoveku.

„Film je bogat njegovim i svedočanstvima ljudi koji ga poznaju dugo i dovoljno dobro da su mogli da nam otkriju neke veoma važne detalje. Kroz film vas vode priče nekoliko, za Dragana, izuzetno važnih figura iz domaćeg sporta, kao i prijatelja i porodice. Uz obilje do sada neobjavljenog dokumentarnog materijala, napravili smo svojevrstan dokument vremena, koje neki nazivaju zlatnim dobom jugoslovenskog fudbala. Uzbudljiva i emotivna filmska priča koja prosto varniči od života i koja bi mladim ljudima koji ulaze u svet vrhunskog sporta mogla da bude podstrek i putokaz kako neko ko je potekao iz malog mesta može da dopre do šampionskih visina“.

Urađen iz nekoliko segmenata, film otkriva do sada neotkrivene pikanterije sa svetskog prvenstva u Španiji i debiju mladog golmana.

Lajt motiv filma je podsećanje na vreme kada je fudbal bio više od igre, kada se za njega živelo, vreme kada je fudbal više bio sport, a manje biznis.

Kude je taj Niš (2019.)

Palilulo, pozdravio te Čokalija

 

Teško da život jednog čoveka može da se smesti u dokumentarni film, posebno ako je kroz njega prolazio na tako buran i sadržajan način. Ipak, ova legenda iz Niša biće i na ovaj način sačuvana od zaborava. Ovaj film ima i svoj podnaslov – „Palilulo, pozdravio te Čokalija“.

Živojin Isaković Čokalija je obeležio boemski život i na najbolji mogući način predstavljao grad Niš i svoju Palilulu.

Film će podsetiti Nišlije na pesme, koje su nekako stavljene u drugi plan i danas ne žive kroz medije. Biće odlična prilika da oni koji ne poznaju njegovo stvaralašvo kroz film za njega saznaju. On je imao divne pesme, a malo je poznato da je jednu od njih komponovao Toma Zdravković u vreme kada su zajedno delili dobro i zlo u Kanadi.

Pogledajte ceo film:

Moj život je mjuzikl (2018.)

Desimir Stanojević Desko

„Moj život je mjuzikl“ govori o životu i radu poznatog glumca, Desimira Deska Stanojevića iz Niša. Mjuzikl je upravo žanr zbog koga je Desko otišao put prestonice, a film prikazuje taj most između dva grada, Niša i Beograda i čoveka koji ih spaja. Popularni Desko pesmom vas vodi kroz film, baš onako kako je i živeo.

Film o Desimiru Desku Stanojeviću prati život glumca od njegovih dečačkih dana provedenih na Paliluli do danas. Prikazuje ga u drugačijem svetlu i otkriva da on ima još nekoliko paralelnih života.

Glumac Desimir Stanojević rođen je u Nišu, igrao je u niškom Narodnom pozorištu od 1970. do 1990. godine a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta „Treća polovina“ i tvorac prvog i drugog mjuzikla „Violinista na krovu“ i “Cigani lete u nebo” u istoriji Niškog pozorišta. Glumio je u nekoliko filmova i serija, a njegova najzapaženija uloga bila je u seriji „Srećni ljudi“, kada je igrao lik Vukašina Golubovića.

Pogledajte ceo film:

Ceo svet u jednoj dolini (2017.)

Hipi dolina

Ovo je filmski projekat koji će sačuvati od zaborava legendarnu nišku Hipi dolinu.

Dokumentarni film je generacijska priča o mladosti, ulici koja je bila tačka susreta, ali i mesto gde su se učile važne životne lekcije. Filmska ekipa koja učestvuje u realizaciji, kaže da je Niš dobio “suvenir” koji mami suze, budi drage uspomene.

Film sadrži sekvence snimljene u nekadašnjoj Hipi dolini. O svojoj mladosti, odrastanju i druženju u kultnoj niškoj gradskoj ulici govore nekadašnji disk-džokeji Bane Miljković i Miki Lazić, Nenad Cvetković, Dule Popović, Dragan Aranđelović Ara, Vladan Vanja Stanojević, Dubravka Katić i drugi.

Pogledajte ceo film:

Arhiv emocija (2016.)

Lutajuća srca

Film “Lutajuća srca – arhiv emocija” je podsećanje na vreme kada su Spomenka Đokić, Miroljub Jovanović Mika Tambura i Milan Marković Minja bili u samom vrhu, tada jugoslovenske, pop scene. O tim vremenima u filmu govore oni, ali i mnoge druge estradne zvezde.

U filmu se, osim legendarnog trija “Lutajućih srca”, Spomenke, Mike i Minje pojavljuju i mnoge poznate ličnosti iz sveta muzike: Zdravko Čolić, Kornelije Kovač, Vojkan Borisavljević, Bilja Krstić, Radoš Bajić, Rade Radivojević i mnogi drugi.

Iako “Lutajuća srca” ne postoje već više od dve decenije, malo je Nišlija, čak i među najmlađim generacijama, koji nisu čuli za pesme “Brod za sreću”, “Još malo” ili “Jefimiju”.

Pogledajte ceo film:

Stari Niš-Moj Niš (2015.)

Film o starom Nišu

Film obiluje istorijskim podacima ali i na interesantan način prikazuje duh starog Niša, niški arhaični govor, ljude, običaje, tradiciju, arhitekturu. Prikazan je Niš koji je bio satkan od kaldrme i uvijenih sokaka, zidova, od kapija i bašti, ali i od malih dućana, kafana i meraklija.

Pomenućemo samo neke od saradnika: Nebojša Ozimić, Timošenko Milosavljević, Gale Kerber, Saita, Mika Tambura, Oliver Katić, karikaturisti Aca Blatnik i Saša Dimitrijević, Žika Čokalija, Žika Promaja, književnik Dejan Stoiljković i drugi. Ovu priču o Starom Nišu satkali su i uobličili Ivana i Miroljub Riki Nedović, glumci Narodnog pozorišta u Nišu, koji vode ovu filmsku priču.

Pogledajte ceo film:

Moj City, Moj Niš (2014.)

Film o Nišu

U filmu je predstavljen Niš, sa svim kulturnim i istorijskim lokalitetima i znamenitostima, kao i prirodne lepote koje ga okružuju. Nije zanemaren ni urbani, savremeni pravac, kojim se grad razvija.

Film je delo trojice Nišlija, pravih entuzijasta, zaljubljenika u naš grad. Bojana Jovanovića, koji je duži vremenski period sve snimio, Zorana Cvetkovića, koji je film zvučno i vizuelno oblikovao i Olivera Paunovića, koji je dao ideju i najviše istrajavao da ovaj film ugleda svetlost dana.

Film je rađen po istoimenoj knjizi Milivoja Jovanovića.

Pogledajte ceo film: