Poklonite sebi zdravlje, rešite se bolova!!!

Boli Vas vrat, kičma, kolena, imate stalne glavobolje kojima ne pomažu nikakvi lekovi, imate vrtoglavice, loše spavate, smanjena Vam je energija…?

Sve su to simptomi izmeštenog prvog vratnog pršljena, koga nazivamo i pršljenom života.

Jedinstvenom tehnikom nameštanja atlasa u svetu do sada smo pomogli mnogim ljudima da nastave da žive bez bolova.

Posto je atlas slabo pokretan pršljen, on se ceo pomera sa lobanjom, kao da su celina. Sve dok je u nepravilnom položaju, glava se teže pomera u stranu i unazad, vrat i glava se zbog rotacije atlasa krive u jednu stranu, vratni trapezasti mišić se skraćuje sa jedne strane, uzrokujući time skoliozu vratne kičme, koja izaziva razna degenerativna oboljenja.

Zarotirani atlas takođe prouzrokuje jak spazam i bol u mišićima gornjeg i donjeg dela vrata, ramenom pojasu i bol između lopatica, krckanje u vratu prilikom rotacije glave, vrtoglavice, glavobolje, migrene, trnjenje ruku, aritmiju i tahikardiju.

Kardiovaskularni problemi nastaju iz prostog razloga sto zarotirani atlas pritiska konstantno jednu od vratnih arterija i zbog loše cirkulacije i slabe prokrvljenosti vratne kičme mozak sam nesvesno povremeno ili konstatno menja i pojačava ritam srca kako bi dobio potrebnu količinu krvi i kiseonika iz ostalih vratnih arterija.

Zbog nepravilnog položaja atlasa krivi se kompletna kičma, koja se prilagođava krivoj skoliotičnoj vratnoj kičmi i zarotiranom atlasu i oblikuje se prema njemu i samim tim cela se deformiše i krivi, što prouzrokuje skoliozu – krivu kičmu, bolove duž celih leđa, pogrbljenost u grudnom delu kičme, bolove u extremitetima, uklještenje i jak prtisak na vratnim nervima i arterijama, bolove u kukovima, kolenima, krivljenje i deformaciju karlice i različitu dužinu nogu prouzrokovanu krivom kičmom.

Cela simptomatologija zarotiranog atlasa svodi se na to da dok god on nije u svom idealnom položaju zajedno sa lobanjom, uzrokuje krivljenje glave 24h, koja zbog centra za ravnotežu teži da zadrži vodoravan položaj, zbog čega i nastaje problem.

Ako glavu držite pravo, a atlas ne naleže pravilno na lobanju, cela kičma i skelet se vremenom deformisu i prilagođavaju krivom zarotiranom atlasu.

* Niš, Cvijićeva 16a *