Lighting and Special Effects

MAGIC LIGHT je jedna od vodećih firmi u Srbiji za produkciju raznih vrsta događaja. Skromni početak je bio 1983. godine kao “sam svoj majstor za sve” koji je davao svetlo i specijane efekte (magla, konfete, petarde) na koncertima vrlo živahne rock scene Niša.

Od 1995. godine postaje formalno MAGIC LIGHT – cenjena kompanija koja daje opremu i “know how” za internacionalnu muzičku industriju, sportske događaje, filmsku industriju, televiziju, plesne i savremenu baletske događaje, kao i širok dijapazon izložbi i sajmova koji zahtevaju podršku složene i sofisticirane tehnologije.

Ne samo što snabdeva ozvučenjem i svetlom raznorodne koncerte i predstave – već MAGIC LIGHT daje bežične scenske mikrofone, modularne projekcione ekrane, bine i krovne konstrukcije, energetsko napajanje i povezivanje na elektro-mrežu, scensko osoblje i ljudstvo za obezbeđenje, pre-produkciju, dizajn i programiranje svetla i tako dalje.

Glavni izvor dobrih ideja i praktičnog iskustva za MAGIC LIGHT je bila strateška asocijacija sa firmom Multimedia Concerts, verovatno najuspešnijom međunarodnom kompanijom za promociju i organizaciju koncerata u Istočnoj Evropi. MAGIC LIGHT je predstavljao “dućan za sve” što se tiče produkcije koncerata imena kao što su Tina Turner, Bob Dylana, Alice Cooper, Simply Red, Deep Purple, Pat Metheny Group, Wishbone Ash, Ken Hensley, Paul Young i drugih. Kada je kompanija Multimedia Concerts 2006. godine postala deo firme Live Nation, najveće koncertne promoterske kuće na svetu, MAGIC LIGHT je ostala izabrani produkcijski podizvođač za koncerte izvođača kao što su Tom Jones, The Queen ft. Paul Rodgers, Mark Knopfler i Lenny Kravitz…

Samostalno, tokom poslednjih 25 godina MAGIC LIGHT je glavni snabdevač produkcije za legendarni Nišville jazz festival, najveći međunarodni jazz festival na Balkanu. Već duži niz godina MAGIC LIGHT je jedan od važnih podizvođača produkcije za Exit festival, svakako najznačaniji muzički događaj na otvorenom u Srbiji i regionu.

Ključ uspeha za MAGIC LIGHT bila je vizija osnivača i do današnjeg dana direktora Đorđa Petrovića: „Nisu u pitanju veličina i snaga opreme, nego je bitna njena kompatibilnost i znanja operatera“. Drugi kamen temeljac filozofije MAGIC LIGHT je da se mora stalno ulagati u nove tehnologije i obrazovanja osoblja. Samo tako je moguće da firma raste i prati neprestani tehnološki napredak u industriji. U suprotnom, tone opreme brzo postaje samo gomila gvožđa.

Cilj kompanije MAGIC LIGHT nikada nije bio da postane najmoćnija u branši, nego da se povezuje sa drugim produkcijskim firmama na projektima u kojima je moguće da se steknu nova znanja i iskustva. Tokom godina, MAGIC LIGHT je tako postao partner br. 1 svim produkcijskim „igračima prve lige“ (u Srbiji ih ima tri). Oni tako mogu da se oslone na MAGIC LIGHT za podršku u tehnologiji i operaterima vrhunske klase za gotovo svaki važniji događaj u Srbiji.

* 063 409-146 *