GRAD KUPOVINE

Da li su Nišlijke kupoholičarke?
* * *

TRŽNI CENTRI

To nikako ne možemo da kažemo sa sigurnošću, ali veliki broj mesta za šoping u Nišu svakako ide u prilog ovoj konstataciji. Gotovo da nema lokacije u Nišu gde ne možete da obavite kupovinu od prehrambenih proizvoda do najmodernije odeće domaćih i svetskih brendova.

Ono čime se možemo pohvaliti su ljubazni trgovci koji će vam pomoći pri odabiru u kupovini pogotovu ako se radi o poklonu za dragu osobu.

Izbor nakita nekad nije jednostavan, pogotovu kada je ponuda široka a kvalitet na nivou, pa će vam savet prodavca koji će imati za cilj vaše zadovoljstvo uvek dobrodoći.

* * *

ULICA KUPOVINE

Ukoliko ste prvi put u Nišu, u samom centru grada nalazi se tržni centar „Forum“ koji ćete lako pronaći hodajući Obrenovićevom ulicom, koja takođe obiluje velikim izborom prodavnica. Ovu ulicu Nišlije i dalje pamte i zovu Pobedina ulica što je do nedavno i bio njen naziv pa se nemojte čuditi ako vam neko preporuči da obiđete baš Pobedinu ulicu za neku vrstu kupovine.

Ono po čemu smo autentični u Srbiji je postojanje takozvanog „podzemnog prolaza“ koji se prostire ispod cele Obrenovićeve ulice sa velikim brojem prodavnica iz različitih delatnosti. Ali kao što smo spomenuli ne samo ovde, šopingovati možete na više lokacija u gradu kao i na samom izlazu gde se nalazi noviji tržni centar.

Dobar šoping u Nišu i razvoj tržnih centara nije novijeg doba, podsetimo se da je devedestih Niš procvetao po pitanju poslovno – tržnih centara: među njima najpoznatiji koji se danas bori za svoje postojanje Kalča, ali i Dušanov bazar i tržni centar Ambasador. I danas na ovim mestima možete pronaći nešto što vam je potrebno mada je većina prostorija u njima iskorišćena kao poslovni prostor.

OBAVEZNO POSETITE