VREME JE ZA KAFU

Zona dobrog provoda – počinje ujutru i traje do ponoći, a ponegde i do svitanja.
* * *

KAZANDŽIJSKO SOKAČE - ULICA PREPUNA DUHA STAROG NIŠA

Udarni termin je od 12-14h kada je najbolje vreme da budeš viđen ili da nekog vidiš.

Ovde možete započeti dan sa odličnom kafom, čitajući novine i slušajući dobru muziku, i najvažnije, na ovim mestima možete sresti ljubazne Nišlije, koji će vas rado provesti kroz svoj grad.

Kazandžijsko sokače, nekada zanatlijska četvrt, danas prava zona dobrog provoda, ulica prepuna duha starog Niša, terasa kafića, mirisa roštilja i dobre kafe.

* * *

PEŠAČKA ZONA

Obrenovićeva ulica – nalazi se u samom centru grada i predstavlja glavnu i najprometniju pešačku zonu.

Od brojnih lepih kuća i zgrada u ovoj ulici ističemo kuću trgovca Andonovića, predivno arhitektonsko zdanje nastalo između dva svetska rata. Pored starih zgrada ova ulica obiluje dobrim kafićima i poslastičarama, kao i velelepnim šoping centrom.

* * *

Iće i piće

Tvrđava – simbol grada Niša, tursko zdanje iz 1723. godine, danas prelep park, koji s jedne strane predstavlja oazu tišine i zelenila u centru grada, a s druge strane još jednu zonu dobrog provoda. U starim kamenim nišama, sa leve strane od ulaza u tvrđavu, nalazi se niz kafe-barova i klubova, koji pružaju dobru zabavu, danju uz kafu i mir unutar drevnih zidina i noću uz dobre pop i rok svirke u baštama, tokom cele godine.

Park Čair smešten je u samom jezgru grada Niša, na površini od 16,4 hektara. Ceo kompleks Čair čine dva dela, u jednom delu je velika zelena površina, dok drugi deo čine sportsko-rekreativni sadržaji (klizalište, otvoreni i zatvoreni bazeni, fudbalski tereni, fitness centar). Upravo zbog bogate vegetacije i bujnog zelenila Turci su mu dali ime “Čair” što u prevodu znači bašta. Specifičnosti ovog parka doprinosi ne samo impresivna veličina već i autentična vegetacija topola, jablana I platana.

Uz sam park nalazi se veliki broj kafića gde mnogobrojne Nišlije uživaju u popodnevnoj kafi, dok se ovaj deo ulice uveče pretvara u zonu dobrog provoda. Poslednjih nekoliko godina taj deo ulice nazvan je „silikonska dolina“, a na vama je da otkrijete zašto…

Park Svetog Save, sa Crkvom Svetog cara Konstantina i carice Jelene nalazi se u novom delu grada, na Bulevaru Nemanjića. Osim brojnih sadržaja za decu, tobogana i ljuljaški, popularnog staklenog mostića “Most ljubavi”, u parku je i puno kafića, pekara I poslastičara.